Alle specialisaties onder één dak

Op het gebied van oncologische zorg hebben we multidisciplinaire samenwerking. Klik op een van de logo’s of scroll naar beneden voor meer informatie over de specifieke dienstverlening op het vlak van oncologie!

Zorgstraat Oncologie

Kanker is een ingrijpende ziekte die uw leven flink overhoop kan gooien. Veel mensen hebben na de behandeling moeite om het gewone leven weer op te pakken in verband met vermoeidheid, angst, onzekerheid of een verminderde conditie. Zorgstraat Oncologie is een revalidatietraject van 12 weken dat met veel zorg voor u is ontwikkeld met het doel de kwaliteit van uw leven, na de diagnose kanker, te verbeteren.

Om dit te kunnen realiseren hebben we een gespecialiseerd team samengesteld van 4 ervaren zorgverleners die u gaan begeleiden; een fysiotherapeut, diëtiste, ergotherapeut en oefentherapeut.

Door deze samenwerking kunnen we u een compleet programma bieden waarin vele aspecten van het herstel aan bod zullen komen.
Het programma is geschikt voor u indien u:

 • Uw fysieke conditie wilt verbeteren door kracht, conditie en uithoudingsvermogen te trainen.
 • Vermoeidheid wilt aanpakken door een goede balans te vinden in uw energieverdeling.
 • Uw voedingspatroon in balans wilt krijgen om uw herstel te bevorderen.
 • Aan voeding-gerelateerde klachten of gevolgen van de behandeling aan wilt pakken.
 • Uw nachtrust wilt optimaliseren.
 • Wilt stoppen met piekeren en uw vermogen om lichaam en geest te ontspannen wilt vergroten.
 • Angst, pijn en spanning wilt verminderen en het vertrouwen in uw lichaam wilt vergroten.
 • Uw participatie tijdens activiteiten op werk, in huis en vrije tijd weer wilt oppakken.

Wilt u meer informatie neem dan contact op met een van onze medewerkers door te bellen naar 0413-471227 of te mailen naar info@fysiotherapiedemeierij.nl.

Ergotherapie

De ergotherapeut focust zich op de aanpak van praktische, dagelijkse problemen. Dit gebeurt in de vorm van behandeling, coaching, voorlichting en advies. In bepaalde situaties zijn concrete oplossingen mogelijk, op andere momenten gaat het vooral om het draaglijker maken van de ziekte.

Een belangrijk onderdeel van ergotherapie bij kanker is energieverdeling. Wanneer u moeite heeft met het verdelen van uw energie over de dag / week kan ergotherapie helpen om uw dagplanning zo aan te passen dat overbelasting wordt tegen gegaan. Dit doen we door de belasting inzichtelijk en meetbaar te maken. Het doel hiervan is het vinden van de balans tussen wat u wilt en wat u kunt. Hiervoor maken we gebruik van de Activiteitenweger. Deze geeft u vertrouwen in uw eigen kunnen en geeft controle over uw eigen dagindeling. Doordat u zelf de activiteiten ‘weegt’ en uw eigen manier van plannen kiest, is het helemaal uw eigen systeem.

Anne van Dam
Eigenaresse & Ergotherapeute

Ilze van ‘t hof – Snijders
Ergotherapeute

Suzanne Bekkers
Diëtiste

De diëtist is gespecialiseerd in voeding bij gezondheid, maar ook in voeding bij verschillende ziektebeelden. Eén van deze ziektebeelden is kanker. De diëtist kan u helpen bij het optimaliseren van uw voedingspatroon om klachten te verminderen en herstel zo goed mogelijk te ondersteunen. Een goede voedingstoestand is namelijk ontzettend belangrijk bij het ondersteunen van de behandeling, het beperken van schade door deze behandelingen, het verminderen van klachten als gevolg hiervan en het bijdragen aan kwaliteit van leven.

Kanker vraagt enorm veel van het lichaam en de behandeling hiervan heeft dan ook vaak een grote fysieke en mentale impact. Hierdoor kunnen verschillende klachten en problemen ontstaan. Veelvoorkomende klachten welke aan voeding gerelateerd zijn, zijn ongewenste gewichtstoename of ongewenst gewichtsverlies, maag-/darmklachten en vermoeidheid. Daarnaast kampen veel mensen met vragen over voeding in relatie tot kanker en ontstaan er twijfels over wat nou echt gezond is. Op deze vragen heeft de diëtist antwoord. Zij weet wat voor u de beste voeding is, kan uw vragen hierover beantwoorden en uw twijfels wegnemen. Zo kunt u aan de slag met het aannemen van een gebalanceerd gezond voedingspatroon, zonder hier zelf onzeker en zoekende over te blijven.

Veel factoren heeft u niet in de hand, maar u kunt wel zelf invloed uitoefenen op uw voedingspatroon. Gedurende het revalidatietraject leert u meer over gezonde voeding in het algemeen en over de relatie tussen kanker en hieraan gerelateerde voedingsproblemen. U krijgt begeleiding en adviezen welke worden afgestemd op uw persoonlijke situatie, zodat uw behandelingen of het herstel zo optimaal mogelijk worden ondersteund.

Oefentherapie Cesar

De oefentherapeut kan op verschillende vlakken van betekenis zijn om herstel te optimaliseren en kwaliteit van leven te verbeteren.

Oefentherapie focust zich op het opheffen, verminderen of voorkomen van klachten tgv een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. Daarbij houden we in gedachten dat lichaam een geest elkaar beïnvloeden. Bovendien werken we als slaapoefentherapeut, als slapen niet meer vanzelfsprekend is.

De behandelingen die u heeft ondergaan kunnen uw manier van bewegen nadelig beïnvloed hebben; bijvoorbeeld dat u pijn (onbewust) vermijdt en daardoor uw houding en lichaam verkeerd gaat gebruiken. Wij leren u bewust te zijn van uw lichaam en de manier waarop u beweegt en de wijze waarop u reageert op pijn en/of angst.

De diagnose kanker maakt uw toekomst ineens onzeker. Deze onzekerheid, de pijn en angst kunnen veel spanning met zich meebrengen. Deze spanningen kunnen lichaam en geest onder druk zetten. U kunt dit merken aan gevoelens van onrust, niet goed door kunnen ademen, veel negatieve gedachten, niet goed in slaap kunnen komen. Oefentherapie biedt u ademhalings- en ontspanningsoefeningen om u te helpen meer in het hier en nu te zijn. Wanneer het lichaam meer tot rust komt hebben negatieve gedachten minder invloed op lichaam en geest. Dit zal het herstelvermogen gunstig beïnvloeden en zal bovendien uw nachtrust ten goede komen.

Shirley Leijten
Oefentherapeut

Kelly Mansvelders
Oncologisch Fysiotherapeut

Oncologische Fysiotherapie

Fysiotherapie bij oncologie richt zich op problemen welke het gevolg zijn van de ziekte zelf of van de medische behandelingen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Conditieverlies
 • Verminderde beweeglijkheid van de gewrichten
 • Verminderde spierkracht
 • Vermoeidheid
 • Spanningsklachten
 • Pijn
 • Oedeem/littekens

Door het revalidatieprogramma verbetert de lichamelijke conditie en nemen vermoeidheid en angst af. U bouwt spiermassa op, versterkt het immuunsysteem en het vertrouwen in het eigen lichaam wordt hervonden. U leert uw grenzen kennen en u voelt u sterker. Om tot dit resultaat te kunnen komen wordt er onder andere getraind in groepsverband in de fitnesszaal.

Podotherapie

Oncologische patiënten kunnen met voetklachten geconfronteerd worden. Dit zijn voetklachten die vragen om specifieke aanpak door een gespecialiseerde behandelaar. De podotherapeut screent u voeten op huid-, nagel- en voetproblemen. Laat uw voeten regelmatig controleren door een podotherapeut of medische pedicure met een oncologische aantekening. Aan welke klachten kunt u denken waar een podotherapeut u mogelijk mee kan helpen:

 • Symptomen en bijwerkingen van de behandelingen
 • Zwelling
 • Nagel en huidaandoeningen
 • Pijn

De behandeling kan bestaan uit advies, voetbehandeling of het maken van druk verlagende /corrigerende middelen (bijv. een zool)

Marloes Goossens
Podotherapeut

Praktijk Manu

Hartcoherentie coaching/ stressmanagement.
Coaching van de hele mens. Met deze coaching wordt je begeleid in het omgaan met de diagnose kanker en alle emoties en stress die daarbij komen kijken. Ook is er aandacht voor het omgaan met bijwerkingen van evt. behandelingen. Coaching gebeurt laagdrempelig door een ervaren en gespecialiseerde hartcoherentie coach.

Medische begeleiding bij het versterken van de algehele gezondheid.
Het afweersysteem wordt flink uitgedaagd bij mensen met kanker. Dat doet de ziekte al en een evt. behandeling vraagt ook veel van de veerkracht van mensen en hun afweer. Dit is een reden om de algehele gezondheid en herstelkracht te willen optimaliseren, binnen de mogelijkheden van de patiënt. Wij gaan samen met de patiënt kijken waar en hoe er verbetering kan plaatsvinden. Dankzij onze expertise in de werking van het afweersysteem en met kennis van leefstijlgeneeskunde kunnen we dit gericht en effectief doen.

We zetten methoden in die bewezen effectief zijn, regulier en aanvullend.

Doel is mensen hun gezondheid zo te stimuleren dat ze meer kans hebben op een succesvolle behandeling en de kwaliteit van leven verhoogt wordt. Tweede doel is evt. last van bijwerkingen te beperken.

Stefan Ottenheim
Homeopatisch arts

Stefan Ottenheim
Homeopatisch arts

Winkelmand
 • Geen producten in de wagen.