Oedeemzorg

Oedeem is een abnormale vochtophoping in de huid door een verstoord evenwicht tussen de aanvoer en de afvoer van vocht. Dit uit zich in een gevoel van spanning of stuwing van de huid, pijnlijk of tintelend gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel.

Oedeem kent de volgende vormen;

  • Lymfoedeem: aangeboren of secundair (nadat lymfklieren zijn verwijderd bij operatie of beschadigd door bijvoorbeeld bestraling bij kanker)
  • Veneus oedeem: als gevolg van trombose, achteruitgang van de kwaliteit van de bloedvaten of na een operatie (bijv. een nieuwe knie).
  • Lipoedeem: ongelijke vetverdeling over het lichaam, oorzaak is niet bekend.

Oedeemtherapie bij Gezondheidscentrum de Meierij

Voor succesvolle behandeling aan Oedeem is de benodigde expertise niet altijd binnen 1 discipline te vinden. In het gezondheidscentrum werken meerdere specialisten intensief samen. We kunnen snel schakelen met onze partners in het gezondheidscentrum, waardoor we een hoge kwaliteit kunnen waarborgen. Zo heeft u mogelijk behoefte aan steunkousen, buurtzorg, ergotherapie of fysiotherapie.

Oedeemfysiotherapie

Tijdens de eerste afspraak wordt er voorgelicht over huidverzorging, voeding, preventie en zelfhulp. Dit zijn zaken waarmee u zelf aan de slag kunt gaan. Daarnaast is er begeleiding bij het opbouwen van de dagelijkse activiteiten. Oedeemtherapie bestaat uit een combinatie behandelmogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie over Oedeemtherapie bij Fysiotherapie de Meierij.