Aanhoudende vermoeidheid

Heeft u last van vermoeidheid? Gaat uw vermoeidheid niet over door rusten en kan de vermoeidheid niet verklaard worden door inspanning? Een vervelende klacht, welke een enorme impact kan hebben op uw dagelijks leven. Zelfs in die mate dat het u niet meer lukt om de dingen te doen waar u plezier uit haalt… U bent hierin zeker niet de enige! Steeds vaker kampen mensen met aanhoudende vermoeidheidsklachten. Deze mensen proberen van alles, maar blijven toch vermoeid. Vermoeidheid kan onwijs veel verschillende oorzaken hebben en dat maakt het ook zo lastig om de oorzaak te achterhalen. In de loop der tijd hebben wij ontdekt dat de combinatie oefentherapie Cesar en diëtetiek veel mensen met deze klachten weer energie hebben gegeven. Energie om de dagelijkse dingen weer op te pakken en vooral ook om weer te genieten van de dingen waar je blij van wordt!

Waarom deze combinatie?

Vaak is er sprake van een vicieuze cirkel op verschillende vlakken: er is overmatige vermoeidheid die maakt dat u minder gaat bewegen, waardoor de vermoeidheid toeneemt. Deze vermoeidheid kan o.a. oorzaken en gevolgen hebben op het gebied van voeding. Daarnaast geeft de vermoeidheid vaak gevoelens van onmacht, frustratie, angst etc. Het is een probleem wat u niet lijkt op te kunnen lossen. Dit veroorzaakt stress in uw lichaam. Deze stress voorkomt dat uw lichaam zich goed kan herstellen en u raakt nog meer vermoeid… Deze stress kan er bovendien ook voor zorgen dat u niet meer goed slaapt. Deze vicieuze cirkel blijkt vaak te doorbreken door verschillende fronten tegelijkertijd aan te pakken.

Oefentherapie Cesar

Allereerst is het nodig dat het lichaam niet ongemerkt onnodig veel energie verbruikt als u in rust bent. Dit blijkt bij chronische vermoeidheid vaak het geval. Een combinatie van ademhalings- en ontspanningsoefeningen blijken hier vaak waardevol. Daarnaast dient u lichaam weer energievoorraden op te kunnen bouwen. Hiervoor is de juiste mate van rust en intensiteit van bewegen nodig; niet te veel en niet te weinig, niet te zwaar en niet te licht. Doormiddel van een meting bepalen we wat voor u een goede trainingsintensiteit is. Zo weet u zeker dat u zichzelf niet overbelast en toch uw conditie verbetert. Bovendien is het bevorderen van een goede nachtrust ook zeer wenselijk. Als slaapoefentherapeut zijn wij gespecialiseerd in de aanpak van slapeloosheid.

Diëtetiek

Bij vermoeidheidsklachten kan het optimaliseren van uw voedingspatroon ook onwijs helpen. Dit heeft te maken met verschillende factoren. Voeding is de brandstof van ons lichaam. Alles wat we eten, geeft of kost ons lichaam energie. Niet alleen voldoende energie is van belang (niet te veel en niet te weinig), maar ook het lichaam voorzien van de juiste  voedingsstoffen, vitaminen en mineralen.

Een tekort aan vitaminen en mineralen kost het lichaam energie. Dat geldt ook voor o.a. veel suikers, te weinig eiwitten, het gebruik van cafeïne en de timing van eetmomenten. Deze factoren zorgen voor schommelende energie gedurende de dag en kunnen ook invloed hebben op uw slaapkwaliteit!

Daarnaast is ook uw darmgezondheid van groot belang voor voldoende energie. Soms kunnen de darmen bepaalde voedingsstoffen niet goed verwerken en dit kan enerzijds de darmen beschadigen, waardoor de darmen veel energie vragen om te herstellen, anderzijds zorgt dit voor verslechterde opname van voedingsstoffen. In kaart brengen waar uw lichaam niet goed op reageert is dan van belang.